Companii

Aeroportul Henri Coandă: Doar 12% din cei 5,1 milioane de pasageri au călătorit pe curse interne

Autor: Mirabela Tiron

05.01.2012, 13:55 79

Românii călătoresc mai mult în străinătate atât în interes de muncă, de afaceri, dar şi de vacanţe. Aproape 88% din traficul de pasageri de pe aeroportul Otopeni este generat de călătoriile în străinătate, restul de 12% fiind reprezentant de călătoriile interne, potrivit oficialilor celui mai mare aeroport din ţară, Henri Coandă (Otopeni).

"Doar 12% din traficul aeroportului Henri Coandă este generat de pasagerii care călătoresc pe curse interne, restul fiind trafic generat de curse externe", a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al aeroportului Henri Coandă.

Cererea mai mare pentru biletele de avion spre destinaţii externe vine şi din partea românilor care muncesc în străinătate. Cel puţin 2,1 milioane de români lucrează în statele membre ale Uniunii Europene, majoritatea în Italia, Spania şi Germania, aceasta fiind prima cifră oficială raportată în aprilie anul trecut de reprezentanţii Comisiei Europene.

"Eliminarea vizelor şi liberalizarea pieţei muncii au facilitat accesul românilor în străinătate. Dacă în anii '90 plecau de pe Otopeni două avioane pe săptămână, acum o companie aeriană are patru sau cinci curse zilnice", a declarat Iordache.

În prezent, pe aeroportul din Otopeni operează 38 de companii aeriene, care asigură curse regulate către 11 destinaţii interne şi 51 de destinaţii externe, la care se adaugă 7 chartere regulate. Reţeaua de rute operate de pe aeroportul Otopeni s-a dezvoltat semnificativ în ultimii zece

Aproape 5,1 milioane de pasageri s-au înregistrat pe cel mai mare aeroport din ţară anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO