Companii

Afaceri Hormann de 6,5 mil. euro din usi in acest an

12.10.2006, 20:08 44

Hormann Romania, filiala locala a producatorului german de usi, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de anul anterior.
Compania a anuntat ieri ca va investi peste 4 milioane de euro in constructia unui showroom in zona Militari a Capitalei. Pe o suprafata totala de peste 200 mp., vor fi prezentate atat usi de garaj, cat si usi industriale si tehnica de incarcare marca Hormann.
Constructia va fi finalizata la sfarsitul lunii octombrie a anului viitor si, pe langa showroom, va cuprinde si spatii destinate unei cladiri de birouri si a unui depozit central de peste 4.000 mp. O alta tinta pentru anul ce urmeaza este sa creasca cu 20% cifra de afaceri si sa ajunga la standarde moderne de promovare si de expunere.
H?rmann are o cota de piata de peste 40% pe segmentul usilor de garaj, potrivit propriilor estimari. Printre cei mai mari clienti ai Hormann se numara retelele Kaufland, Praktiker, Sellgros si Plus, Prologis, Eurial Peugeot, KLG, Cefin, OTP Bank, ansamblurile rezidentiale Ibiza, Domnesti si Impact, noul sediu central Vodafone si Lafarge.
Compania H?rmann are 80 de distribuitori in toata tara, vanzarile cele mai mari inregistrandu-se in Bucuresti, Timisoara, Constanta si Cluj, care impreuna contribuie cu peste 60% din vanzarile Hormann pe segmentul usilor de garaj.
Pentru 2007, Hormann Romania, impreuna cu distribuitorii sai, si-au propus valorificarea potentialului ridicat din zonele Suceava, Piatra Neamt, Iasi si Bacau. Hormann este lider european in productia usilor de garaj, industriale si speciale. Concurentii sai pe piata din Romania sunt Cardo Doors pe segmentul de usi industriale, si Gurther-tore pe segmentul de tehnica de incarcare. Avand reprezentante in peste 54 de tari din Europa, Asia si America de Nord si 12 fabrici, Hormann a inregistrat anul trecut la nivel global o cifra de afaceri de 800 milioane euro, pentru 2006 fiind estimata o crestere de 10 procente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO