Companii

Afacerile Boehringer Ingelheim au trecut de 20 mil. euro

Afacerile Boehringer Ingelheim au trecut de 20 mil. euro

Franz Zinsberger, country head al Boehringer Ingelheim: Focusul nostru va fi pe costuri care nu vor afecta puterea in piata, ca de exemplu, costurile implicate de diverse reuniuni (transport, cazare etc.) ce pot fi salvate folosind teleconferintele sau conferintele web.

03.03.2009, 15:57 48

Producatorul german de medicamente Boehringer Ingelheim a inregistrat anul trecut vanzari de 20,3 mil. euro pe piata locala, in crestere cu 5,3 mil. euro comparativ cu 2007.

Compania a atins o cota de piata de 1,13%, ceea ce ii asigura locul 23 in topul principalilor jucatori de pe piata locala.
"Este foarte dificil in acest moment sa facem previziuni legate de evolutia businessului din cauza incertitudinilor generate de contextul economic si a posibilelor reglementari la nivelul prescriptiei. Cu toate acestea, credem ca in 2009 ne vom majora vanzarile si cota de piata", a spus Franz Zinsberger, country head al Boehringer Ingelheim, sucursala Bucuresti.
De origine germana, Zinsberger, 51 de ani, a preluat operatiunile din Romania la inceputul lunii iunie a anului trecut, venirea sa inscriindu-se intr-un lung sir de schimbari la nivelul companiilor farmaceutice locale.
"Intr-o situatie de criza, nu vom avea in vedere stoparea dramatica a investitiilor. Focusul nostru va fi pe costuri care nu vor afecta puterea in piata, ca de exemplu, costurile implicate de diverse reuniuni (transport, cazare etc.) ce pot fi salvate folosind teleconferintele sau conferintele web", a spus Zinsberger. Portofoliul Boehringer Ingelheim de pe piata locala cuprinde, printre altele, medicamente precum Micardis (hipertensiune arteriala), Spiriva (BPOC si astm bronsic), Mirapexin (Boala Parkinson), Movalis (poliartrita reumatoida) care se elibereaza pe baza de prescriptie, insa si Mucosolvan, Dulcolax si Finalgon cu care compania este prezenta pe segmentul de OTC-uri.
Cele mai mari vanzari au fost inregistrate de Mirapexin, Movalis si Micardis, care au avut un rezultat cumulat de 12,5 mil. euro fata de 9,4 mil. euro in 2007. Pe de alta parte, din portofoliul de OTC-uri cele mai bune rezultate le-au avut Dulcolax si Mucosolvan, care cumulat au generat vanzari de 2,6 mil. euro fata de 3 mil. euro in 2007.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO