Companii

Afacerile Energy Holding, cel mai cunoscut "băiat deştept", au scăzut cu 14% după divorţul de Hidroelectrica

Afacerile Energy Holding, cel mai cunoscut "băiat...

Autor: Roxana Petrescu

14.05.2013, 11:56 1090

Energy Holding, unul dintre cele mai cunoscute businessuri private de comerţ cu energie, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 643 de milioane de lei (144 de milioane de euro), cu 14% mai mică faţă de cea din 2011, după ce compania a pierdut în 2012 accesul direct la cea mai ieftină energie din ţară, cea a Hidroelectrica.

WikiZF: Profilul companiei Hidroelectrica

Datele din rapoartele Autorităţii Naţio­nale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată însă că Energy Holding a vândut anul trecut pe piaţa concurenţială cu 60% mai multă energie decât în 2011.

Chiar şi aşa, Energy Holding spune că încă mai calculează pierderile după denunţarea con­tractului de către Hidroelectrica, firmă intrată în insolvenţă în vara anului 2012. Tocmai contractele directe, trecute cu vederea de toate guvernările care s-au perindat pe la conducerea României din 2003 încoace au fost unul dintre principalele motive care au dus Hidroelectrica în administrare judiciară.

„Nu avem o cifră exactă a pierderilor (ca urmare a pierderii contractului cu Hidro­electrica – n.red.), evaluarea  acestora face obiectul unei expertize în curs de derulare“, spun reprezentanţii Energy Holding.

Citiţi care sunt planurile Energy Holding pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO