Companii

Aker Braila: actionarii trebuie sa aduca 14 mil. euro

23.11.2005, 19:59 19

Consiliul de Administratie al santierului naval Aker Braila a hotarat majorarea capitalului social al companiei prin aport in numerar in suma de peste 52,36 de milioane de lei (14,3 milioane de euro), toti actionarii inscrisi la data de 30 noiembrie urmand sa aiba drept de preferinta.

Pretul de subscriere pentru noile actiuni va fi de 2,5 lei/actiune, decizia venind dupa ce actionarii santierului naval au aprobat, la mijlocul lunii septembrie, majorarea capitalului social cu maxim 15 mil. euro si imputernicirea Consiliului de Administratie de a pune in practica aceasta hotarare.

Aker Braila are nevoie de fonduri suplimentare pentru a-si achita datoriile curente si pentru a plati penalizari in valoare de aproape 4,4 mil. euro in favoarea companiei Gefonzo Roemenie BV, ca urmare a unei decizii a Curtii de Arbitraj de la Rotterdam privind un contract de constructie de nave din 1995 pe care santierul nu l-a respectat. In plus, societatea are in derulare contracte pentru nave complet armate si poarta negocieri pentru incheierea mai multor astfel de intelegeri, pentru care este necesar capital de lucru, conform raportului publicat de Aker.

Santierul naval este controlat de grupul norvegian Aker Kvaerner, care detine 69,5%. Cel mai important actionar minoritar este SIF Moldova, cu un pachet de 14,4%. stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO