Companii

Al treilea parc de retail din Pitesti, inaugurat saptamana viitoare

17.06.2008, 21:17 74

Dezvoltatorul Jupiter Group, controlat de un investitor britanic, va inaugura saptamana viitoare centrul comercial Jupiter City din Pitesti, care va include magazine Praktiker, Mobexpert, Carrefour, Media Galaxy si o galerie comerciala.
Investitia in acest proiect a fost estimata anterior de reprezentantii Jupiter la 42 mil. euro, centrul comercial fiind amplasat pe un teren de 17 hectare.
Acesta va fi al treilea centru comercial deschis in Pitesti, oras in care sunt operationale si mallul Euromall si parcul de retail al companiei Avrig 35. Acesta din urma cuprinde magazine Auchan si Bricostore si urmeaza sa fie extins in acest an cu un centru comercial Iris Shopping Mall. Dezvoltatorul Avrig 35 a anuntat o investitie de 50 mil. euro in parcul de retail din Pitesti, acesta fiind cel mai mare proiect al companiei din afara Capitalei.
Primul centru comercial din Pitesti, Euromall, a fost deschis in primavara anului trecut, in urma unei investitii de circa 35 mil. euro, realizata de societatea cu capital francez si israelian Flash Consult Invest.
Euromall Pitesti apartine in prezent fondului austriac de investitii Immoeast, care a preluat mallul de la Flash Consult Invest printr-o tranzactie de 87 mil. euro.
Carrefour va concura in Pitesti cu retailerii Pic Group, Auchan si Kaufland.
La randul sau, reteaua germana de bricolaj Praktiker a anuntat investitii de aproximativ 12 mil. euro in unitatea din Pitesti, cu o suprafata de vanzare de circa 8.200 de metri patrati, aceasta urmand sa fie al 22-lea magazin al retailerului in Romania. In acelasi oras mai activeaza si competitorul sau Bricostore, magazinul din Pitesti fiind singura inaugurare din 2007 a companiei franceze pe piata locala.
Dezvoltatorul Jupiter Group este controlat de un investitor britanic si are in proprietate in acest moment mai multe loturi de teren pentru proiecte comerciale, de birouri si rezidentiale.
Proiectul Jupiter City a fost finantat de catre banca Volksbank in proportie de peste 70%, principalul constructor fiind compania pitesteana Conarg, potrivit datelor furnizate de dezvoltator.
Acesta este primul proiect important finalizat de Jupiter Group pe piata romaneasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO