Companii

Alexandrion mizeaza pe venituri cu 20% mai mari

19.03.2007, 23:01 44

Divizia de bauturi alcoolice a grupului elen Alexandrion a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproximativ 50 de milioane de euro, in crestere cu 47% fata de rezultatele obtinute in 2005, potrivit lui Stelios Bitzarakis, presedintele Group Spirits Alexandrion si unul dintre actionarii principali ai companiei.
"Anul acesta vrem sa crestem exporturile, de aceea estimam pentru 2007 o majorare a cifrei de afaceri cu 20%, principalele tari de care suntem interesati fiind Anglia, Italia si Rusia", a adaugat Stelios Bitzarakis.
Potrivit estimarilor companiei, divizia de bauturi alcoolice a grupului Alexandrion ar putea ajunge la sfarsitul acestui an la o cifra de afaceri de 60 mil. euro. Anul acesta reprezentantii companiei vor investi 7 mil. euro intr- o noua unitate de imbuteliere si mixare in cadrul fabricii pe care grupul o detine la Ploiesti. "Noua unitate va avea o suprafata de productie de 7.000 de metri patrati si speram ca va deveni operationala la jumatatea anului 2008", a declarat Bitzarakis.
In prezent, grupul Alexandrion detine o unitate de productie si imbuteliere la Ploiesti, cu o capacitate de productie de 50 de milioane de litri pe an si o alta la Radauti.
Alexandrion produce brandy, vodca, gin, tequila, lichioruri si crema de whisky, avand in vedere extinderea gamei de produse. Pe segmentul de brandy, compania greceasca detine aproximativ 90% din piata, singurii competitori fiind importatorii brandurilor Metaxa, Henessy si Courvoisier.
La inceputul acestui an, Alexandrion Grup Romania a anuntat ca, in urma unei evaluari realizate de un expert din cadrul Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania - ANEVAR, numele, emblema si marcile Alexandrion valoreaza mai mult de 33 mil. euro.
Alexandrion Group este o afacere dezvoltata de un grup de investitori greci. Compania este prezenta in Romania din 1994 si activeaza in mai multe domenii printre care cel imobiliar, agricol, logistic, de constructii si materiale de constructii. Pe segmentul materialelor de constructii, Alexandrion detine la Constanta o fabrica specializata in productia de granit. Potrivit lui Nawaf Salameh, presedintele Alexandrion Group Investment, grupul are in Romania peste 10.000 de angajati, direct si indirect, in companiile a caror afaceri depind de Alexandrion.
Alexandrion are afaceri si in industria auto prin intermediul companiei RoChin Motors, importator general al primului constructor auto cu capital privat din China, Great Wall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO