Companii

Alpiq îşi va revizui afacerile din România după ce a rămas fără energie hidro

Alpiq îşi va revizui afacerile din România după ce a rămas fără energie hidro

Foto Shutterstock

Autor: Carol Dan

25.07.2012, 00:03 511

Comerciantul elveţian de electricitate Alpiq spune că îşi va revizui afacerile din România după ce Hidroelectrica a denunţat contractele de livrare a electricităţii către subsidiarele companiei elveţiene şi că a iniţiat o evaluare din punct de vedere legal a acestei situaţii.

"Decizia luată de Hidroelectrica a întrerupt negocierile, în ciuda faptului că Alpiq a acţionat de bună credinţă pentru găsirea unei soluţii satisfăcătoare pentru ambele părţi. Alpiq a început o analiză din punct de vedere legal a situaţiei. Ca urmare a schimbării circumstanţelor, compania intenţionează acum să revizuiască afacerile din România", spun reprezentanţii Alpiq. Compania activează pe piaţa românească a furnizării de energie prin subsidiarele Alpiq RomIndustries şi Alpiq RomEnergie.

Cele două firme au avut contracte pe termen lung de cumpărare a energiei de la Hidroelectrica la preţuri sub nivelul pieţei. Alpiq RomEnergie s-a format în jurul fostului EHOL Distribution, o firmă desprinsă din Energy Holding, companie pusă pe picioare de Bogdan Buzăianu.

La finele anului trecut, Alpiq RomEnergie a avut afaceri de 169,1 mil. euro, un profit de 6,2 mil. euro cu numai 12 angajaţi. Alpiq RomIndustries este de fapt fostul Buzmann Industries, companie în spatele căreia să află acelaşi Bogdan Buzăianu, potrivit informaţiilor disponibile. Alpiq RomIndustries a avut anul trecut afaceri de 127,5 mil. euro, un profit net de 1,2 mil. euro cu 17 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO