Companii

Altex se concentreaza pe brandurile proprii

08.03.2007, 20:17 106

Altex, cel mai mare retailer de electronice si electrocasnice din tara, urmareste dezvoltarea brandurilor proprii din portofoliu, ele asigurand cele mai mari vanzari pe segmentele pe care sunt prezente.
"Ne vom concentra pe brandurile proprii pentru ca, spre exemplu, 90% din vanzarile de computere realizate in retea provin de la divizia proprie Complet Electro Serv", a declarat Dan Ostahie, CEO al Altex. In plus, Teletech, brandul propriu de televizoare, a reprezentat anul trecut, potrivit reprezentantilor companiei, aproape 30% din volumele vandute si circa 15% din valoarea vanzarilor de televizoare realizate de Altex.
"Piata plasmelor si a LCD-urilor, care a reprezentat sub 20.000 de unitati in 2006 va creste in acest an de cel putin cinci ori. In acelasi timp cererea pentru CRT-uri (monitoare clasice - n.r.), care a fost de 700.000 - 800.000 de unitati, va scadea cu 10%", a mentionat Ostahie.
In 2006, Altex a obtinut o cota de piata de 25%, in scadere cu 2-3 procente, si o cifra de afaceri de 220 de milioane de euro, mai mica cu circa 20% fata de 2005.
"In acest an nu vom urmari o crestere a cotei de piata, ci doar o consolidare. Pentru cifra de afaceri vrem sa ajungem la nivelul din 2005, de 275 mil. euro, datorita renuntarii la restrictiile la creditele de consum anuntate de BNR, precum si eliminarii taxelor vamale", a spus Ostahie. Actionarul Altex a mai spus ca profitul inregistrat anul trecut a fost mai redus fata de cel din 2005, insa nu a precizat valoarea. Profitul net s-a situat in 2005 la circa 6,1 mil. euro.
Urmarind strategia de dezvoltare pe suprafete mari, Altex a finalizat la Galati primul proiect greenfield din tara, in urma unei investitii de 2 milioane de euro intr-un magazin Altex Megastore. Proiectul a fost realizat in parteneriat cu lantul de magazine Billa.
Centrul comercial din Galati, care a necesitat o investitie de 1.000 de euro pe metru patrat, are o suprafata totala de 1.800 de metri patrati, din care 1.200 suprafata comerciala. Celelalte magazine Altex din Galati cu suprafete mici au fost inchise, urmand ca unul singur, din centrul orasului, sa fie relansat in perioada urmatoare.
Altex va mai inaugura in acest an mai mult de zece magazine Altex Megastore, urmatorul proiect fiind tot o investitie greenfiled derulata la Ploiesti, in parteneriat cu Carrefour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO