Companii

Ambalajele Ecopack au devenit mai profitabile

26.05.2005, 19:59 40

Producatorul de carton ondulat si de ambalaje de carton ondulat Ecopack Ghimbav si-a majorat profitul net cu aproximativ 80% pe primul trimestru al anului curent, acesta ajungand la circa 275.000 de euro (10 mld. lei), conform Rasdaq.

Veniturile din exploatare ale companiei brasovene s-au majorat cu circa 15% in aceeasi perioada, ajungand la 3,5 milioane de euro (128 mld. lei).

Reprezentantii companiei nu au fost disponibili pentru informatii suplimentare.

Volumul productiei fizice realizate de companie a crescut de la 4.000 de tone in primul trimestru din 2004, la 5.400 de tone de carton ondulat anul acesta.

Ecopack produce atat ambalaje din carton clasice (cutii americane), cat si ambalaje cu forme constructive sofisticate (cu autoformare), care se apropie de statutul de cutii de prezentare.

Sistemul flexografic de tiparire de care dispune fabrica permite tiparirea cutiilor din carton ondulat, natur sau albit, in trei culori distincte.

Anul trecut, grupul a investit circa 1,2 milioane de euro pentru cresterea capacitatii de productie a Ecopack Ghimbav de la 25.000 de tone la 50.000 de tone si a inceput modernizarea si retehnologizarea Celhart Donaris, proiect in valoare de circa 30 de milioane de euro.

Totodata, alte sase milioane de euro au fost alocate finalizarii lucrarilor incepute in 2003 la fabrica din Zarnesti.

Fabrica din Ghimbav, judetul Brasov, face parte din grupul Ecopack Bucuresti, care mai detine doua unitati de productie de ambalaje si carton ondulat, Celhart Donaris Braila si Ecopaper Zarnesti. Celhart Donaris, o companie cu o cifra de afaceri de 4,7 milioane de euro pe primul trimestru al anului curent, conform datelor Rasdaq, a fost preluata de Ecopack in luna ianuarie a anului trecut.

Competitorii companiei sunt Dunapack Rambox Sfantu Gheorghe, Romcarton Bucuresti sau Rondocarton Cluj, iar principalii beneficiari sunt producatorii de electrocasnice, firmele din industria alimentara, cosmetica, fabricile de mobila si sticla.

Capitalul social al companiei este detinut in proportie de 82,6% de fondul de investitii german Kameran Financial, in timp ce SIF Banat-Crisana detine 13% din actiuni.

Titlurile companiei sunt listate in cadrul Bursei Electronice Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind 36.000 lei/actiune, pret la care capitalizarea bursiera a companiei este de aproximativ 650.000 de euro.

alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO