Companii

Ambient Sibiu extinde reteaua la 15 centre comerciale

05.10.2008, 19:56 89

Distribuitorul de materiale de constructii Ambient din Sibiu, controlat de omul de afaceri Ioan Ciolan, a deschis recent la Ramnicu Valcea cel de-al 15-lea centru comercial, in urma unei investitii de 3,5 milioane de euro, continuand astfel expansiunea in zona Munteniei, dupa ce a activat doar pe piata din Transilvania.

Planul de investitii Ambient va continua dezvoltarea si extinderea companiei prin inca trei depozite logistice in Pitesti, Craiova si Bucuresti (al doilea, primul fiind deschis in septembrie 2007). In 2008 compania a deschis doua depozite logistice, la Timisoara si la Brasov, investitiile totale ale Ambient in dezvoltarea companiei ajungand la peste 75 de milioane de euro.
"Dupa o perioada de doi ani de consolidare a companiei, incepem cu Valcea seria inaugurarilor de centre comerciale prin care ne vom asigura prezenta la nivelul fiecarei regiuni a tarii, si anume, in peste 20 de noi centre pana in 2012", a declarat Ioan Ciolan, director general al Ambient. Pe termen lung, tinta Ambient este sa acopere toate orasele cu peste 50.000 de locuitori.
Noul centru comercial este amplasat pe strada Parcului Industrial nr. 2 si are o suprafata de teren de 19.000 mp, avand peste 1.000 mp de showroom, peste 3.000 mp spatii de depozitare comerciale si 100 de locuri de parcare.
Ambient a inregistrat in primele opt luni o crestere a cifrei de afaceri de circa 30% si estimeaza pentru finalul anului o cifra de afaceri de 250 de milioane de euro
Distribuitorul de materiale de constructii detine 15 centre comerciale (Sibiu, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Baia Mare, Bistrita, Alba-Iulia, Medias, Deva, Gheorgheni, Sighisoara, Nasaud, Lugoj, Blaj, Borsa, Ramnicu Valcea), 8 magazine (Sibiu - 3 unitati, Cisnadie, Dumbraveni, Arad, Satu Mare si Tarnaveni) si 4 depozite logistice (Sibiu, Bucuresti, Brasov si Timisoara).
Toata reteaua Ambient are o suprafata de expunere a centrelor comerciale de 105.000 de metri patrati in interior si de 65.000 de metri patrati in exterior, fara a include suprafetele logistice.
Grupul Ambient s-a format prin fuziunea a 14 companii la inceputul acestui an, transformandu-se din SRL intr-un SA. In urma fuziunii s-a schimbat si actionariatul , astfel incat Ioan Ciolan detine o participatie de circa 75%, restul participatiilor fiind detinute de Gheorghe Calburean - 12%, Dan Olteanu - 5%, Lucian Bezerita - 5% si Zsolt Berecki - 2%. Compania a realizat in 2007, in urma fuziunii, o cifra de afaceri de 714 milioane de lei (214 mil. euro).
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO