Companii

Ambient Sibiu şi Hornbach au vândut mai mult anul trecut

Ambient Sibiu şi Hornbach au vândut mai mult anul trecut

Foto: Shutterstock

Autor: Cristi Moga

04.06.2012, 00:08 651

Companiile Ambient din Sibiu şi Hornbach din Germania - doi jucă­tori din top 10 pe piaţa de bricolaj şi distribuţie de materiale de construcţii - au înregistrat vânzări în creştere pe parcursul anului trecut, confirmând evoluţia pozitivă a pieţei anunţată şi de companii precum Dedeman, Bricostore sau BauMax.

Ambient a înregistrat venituri de 135 mil. euro anul trecut, în creştere cu peste 25%, în timp ce rulajul Horn­bach s-a ridicat la circa 75-80 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, faţă de un rezultat de 71 mil. euro în 2010.

"Pentru noi a fost un an mai bun. (...) Au fost ani extrem de duri în România. Anul trecut în toamnă s-a sim­ţit o ameliorare, ianuarie-februarie în acest an au fost nefavorabile din cauza vremii, dar în primul trimestru financiar - martie-mai - rezultatele au fost pozitive, astfel că vom termina pe plus", a spus pentru ZF Mugurel-Horia Rusu, directorul general al Horn­bach România.

Compania deţine patru magazine în România şi va finaliza în vara acestui an o inves­ti­ţie de 30 mil. euro la Timişoara, unde va fi deschisă cea de-a cincea unitate.
Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO