Companii

Americanii isi aduc oamenii lor la conducerea Pepsi

22.03.2007, 20:41 44

Compania americana Pepsi Americas, care a preluat anul trecut controlul integral al imbuteliatorului Quadrant Amroq-Beverages (QAB), l-a numit la conducerea operatiunilor din Romania pe Mike Holmes, un manager din echipa Pepsi Americas.
"Fostul proprietar al QAB, cel care a vandut afacerea catre Pepsi Americas, va continua activitatea ca partener si consultant al companiei", au declarat reprezentantii Pepsi Americas pentru ZF. Reprezentantii QAB Romania au confirmat numirea lui Mike Holmes in functia de presedinte.
Un alt manager care s-a alaturat echipei Quadrant Amroq-Beverages este irlandezul Eamonn Murphy, care va ocupa pozitia de CFO (Chief Financial Officer). Eamonn Murphy lucreaza de 12 ani in sistemul PepsiCo, iar in perioada 2000-2006 a fost director financiar al Pepsi Americas pentru Cehia si Slovacia. De la inceptul acestui an, Eamonn Murphy il inlocuieste pe Leon Schachar, care a parasit compania QAB. Claudia Iacobuta, PR manager al QAB, va parasi si ea compania la sfarsitul acestei luni, dupa patru ani de activitate in cadrul organizatiei. Directorul general al companiei va fi in continuare Florin Radulescu.
Pepsi Americas a preluat integral compania QABCL (care detinea controlul QAB) anul trecut, dupa ce in anul 2005 a achizitionat un pachet de 49% din actiuni de la fondatorii afacerii, printre care se numara si omul de afaceri Eli Davidai. Vanzarile Pepsi Americas pe pietele din Europa Centrala au ajuns la 146,6 mil. dolari in ultimul trimestru al anului 2006, in crestere cu 90,9% fata de perioada similara din 2005, aproape 60% din crestere fiind datorata preluarii QABCL, se arata intr-un raport financiar al companiei americane. QAB imbuteliaza, distribuie si vinde produsele PepsiCo si alte bauturi racoritoare in Romania si Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO