Companii

Analiză ZF. Patru producători locali, Alka, Ro Star, Croco şi Dobrogea Grup, se luptă cu gigantul Mondelez pe o bucată din piaţa de 2,1 mld.lei a biscuiţilor dulci. Pentru anul acesta, compania de cercetare de piaţă Euromonitor Internaţional, estimează o stagnare a vânzărilor.

Analiză ZF. Patru producători locali, Alka, Ro Star,...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.10.2023, 17:40 1429

Piaţa biscuiţilor dulci, un sector unde vânzările din retail depăşesc 2,1 mili­arde de lei anual, este tere­nul de luptă a unora dintre cei mai mari producători ro­mâni din sector şi a gi­gantului internaţional Mondelez, care are în portofoliu brandurile Milka, Chipita şi Oreo. Astfel, Mondelez este lider pe piaţa de biscuiţi dulci, urmat de alţi patru producători locali. Mondelez deţine o unitate de producţie în România după ce a preluat Chipita Global, unul dintre cei mai mari producători de croissante din Europa Centrală şi de Est. Chipita are în portofoliu şi biscuiţi. Conform datelor ZF din piaţă, Milka şi Oreo sunt cele mai vândute două mărci de biscuiţi dulci.

 Pe locul secund în clasamentul furnizat de Euromonitor se află Alka, companie care are două fabrici, şi care produce, printre altele şi Alka Biscuiţi. Grupul Alka este controlat de familia Krenzia. În 2022, grupul ALKA a înregistrat o cifră de afaceri de 381 milioane lei şi are peste 900 de angajaţi, poziţionându-se în top 3 jucători în multe dintre segmentele în care activează, conform informaţiilor furnizate de companie. Un alt jucător important pe piaţă este Ro Star, controlat de familia Bulut, care are o unitate de producţie lângă Capitală. Compania a avut în 2022 o cifră de afaceri de 64 de milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de anul precedent, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. În plus, în clasament se regăsesc şi alte companii precum Croco sau Dobrogea Grup, producătorul Eugenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO