Companii

Anchor investeste 10 mil. euro in extinderea Plaza

17.04.2008, 20:18 12

Compania de dezvoltarea imobiliara Anchor Grup, proprietarul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania din Bucuresti, va incepe in vara acestui an renovarea mallului de pe bulevardul Timisoara (Plaza), precum si constructia unei extensii, in urma unei investitii de sub 10 mil. euro.
"Ne propunem sa maximizam oportunitatile mallurilor pe care le avem deja in portofoliu. Vom incepe in vara acestui an renovarea Plaza Romania, precum si constructia unei extensii, mai mici decat cea realizata in Bucuresti Mall. Investitia nu va depasi 10 milioane de euro", a declarat pentru ZF Ibrahim Paksoy, CEO Anchor Grup.
Lucrarile se vor derula in special pe timpul noptii, astfel ca activitatea mallului nu va fi afectata. Renovarea va fi finalizata in acest an, in timp ce extensia va fi operationala de anul viitor. Plaza Romania are in prezent o suprafata inchiriabila de 41.000 mp si a fost inaugurat in anul 2004, in urma unei investitii de 56 mil. euro.
Investitia vine pe fondul inmultirii numarului de investitori care anunta proiecte in Bucuresti, unde in urmatorii trei patru ani ar putea fi construite inca 15 centre comerciale.
"Din cate vad, pe segmentul nostru, al mallurilor, pana in 2010 vor fi deschise doar proiectul din Baneasa si inca patru alte malluri. Vorbind de o perioada de 2-3 ani de-acum incolo si cunoscand evolutia veniturilor populatiei din ultimii doi-trei ani, vom putea sustine la un nivel ridicat afacerile mallurilor din Bucuresti", spune Paksoy.
In vestul Bucurestiului, unde se afla si Plaza Romania, au fost anuntate cel putin alte trei proiecte de malluri - Afi Cotroceni Park, Dambovita Center si mallul din proiectul Sema Parc, cu finalizare in intervalul 2009-2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO