Companii

ANCI cere suspendarea licentei Cosmorom

18.08.2000, 00:00 18



Agentia Nationala pentru Comunicatii si Informatica (ANCI) a intentat companiei de telefonie mobila Cosmorom, la care actionar unic este RomTelecom, o actiune in justitie in vederea suspendarii licentei de telefonie mobila in sistem DCS 1.800, a declarat pentru Medifax Sergiu Stelian Iliescu, presedintele ANCI.

"Am trecut la o analiza a tuturor licentelor acordate pentru telefonia mobila, pentru a vedea daca se creeaza un cadru concurential real, nediscriminatoriu, fata de toti operatorii de telefonie mobila. Cu aceasta ocazie am constatat ca trebuie sa rescriem licenta Cosmorom, pentru ca aceasta include o serie de elemente care contravin legislatiei in vigoare", a spus Iliescu.

Prima infatisare in cadrul acestui proces va avea loc in cursul lunii octombrie.

Contactati de Ziarul Financiar, reprezentantii Cosmorom au refuzat sa comenteze situatia creata.

In luna iunie, ANCI a fost chemata in judecata de catre RomTelecom si Cosmorom pentru suspendarea si anularea dreptului de operare a companiilor MobiFon si Mobil Rom in banda de frecventa de 1.800 MHz.

Curtea de Apel Bucuresti, sectia Contencios Administrativ, a decis, pe 29 iunie, suspendarea acestui drept al Mobifon si Mobilrom, avand in vedere exclusivitatea asupra benzii de 1.800 MHz pe care o reclama Cosmorom.

La primul termen al procesului, din data de 16 august, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat amanarea pentru 11 septembrie a judecarii cererii de anulare a dreptului operatorilor de telefonie mobila Connex si Dialog de a opera in banda de frecventa de 1.800 Mz.

"Amanarea a fost ceruta de ANCI, din lipsa de aparare. In acelasi timp, credem ca aceasta amanare va da RomTelecom si Cosmorom ocazia de a-si gandi mai bine pozitia ", a mai spus presedintele ANCI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO