Companii

ANCOM preia de la Apărare patru frecvenţe radio, pentru care va organiza o licitaţie de atribuire

Autor: Mediafax

11.04.2012, 16:09 156

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va prelua din gestiunea Ministerului Apărării patru benzi de frecvenţă radio, pentru care va organiza o licitaţie de atribuire către operatori privaţi, schimbarea utilizării generând costuri totale de 234 milioane euro.

Printr-o ordonanţă de uregenţă aprobată în şedinţa de miercuri, Guvernul a decis eliberarea de către Ministerul Apărării Naţionale a benzilor de frecvenţe radio 830-862 MHz, 1747,5-1785 MHz, 1842,5-1880 MHz şi 2500-2690 MHz. Benzile de frecvenţă vor trece din gestionarea ministerului în cea a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, în vederea acordării dreptului de utilizare a acestora pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice mobile de bandă largă.

Reorganizarea utilizării benzilor de frecvenţe radio va presupune o serie de costuri generate de achiziţia noilor echipamente şi instalarea acestora, a arătat Guvernul.

Ministerul a evaluat costurile ocazionate de schimbarea destinaţiei sau reorganizarea utilizării benzilor de frecvenţe radio la 234,4 milioane euro.

ANCOM va plăti, din bugetul propriu, 30 milioane euro către Ministerul Apărării, în termen de 15 zile de la data aprobării cheltuielii prin bugetul de venituri şi cheltuieli, urmând ca restul fondurilor să fie achitate din taxa de licenţă pe care ANCOM o va încasa din licitaţia de atribuire a celor patru licenţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO