Companii

Angelli Spumante & Aperitive, importatorul spumantelor Angelli, a ajuns la afaceri de 12 mil. euro în 2019

Angelli Spumante & Aperitive, importatorul spumantelor...
04.11.2020, 00:00 72

Angelli Spumante & Aperitive, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa spumantelor, a finalizat anul 2019 cu o cifră de afaceri de peste 56,3 mil. lei (aproximativ 12 mil. euro), în creştere cu 3,5% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de peste 6,4 mil. lei (1,4 mil. euro), situându-se aproximativ la acelaşi nivel cu anul precedent, conform datelor publice. Angelli Spumante & Aperitive a ajuns în 2019 la un număr mediu de 84 de angajaţi.    

Compania nu mai produce în România din anul 2014, mutând peste hotare producţia pe fondul condiţiilor economice dificile de pe plan local. Compania, care anterior se numea Astese Production, a fost fondată în 1994 şi a fost preluată de grupul german Henkell & Co. în 2003.

În prezent are în portofoliu atât vinuri spumante, cât şi aperitive. La începutul acestui an, Henkell a fuzionat cu grupul spaniol Freixenet, lider pe piaţă pentru categoria de vinuri spumante de tip cava (vinuri spaniole). Astăzi, Henkell & Freixenet este lider de piaţă în Germania, Spania, Italia, SUA, Austria, Elveţia, Ungaria, Polonia şi Belgia.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO