Companii

Angst lucreaza cu o marja de profit de 4%

Angst lucreaza cu o marja de profit de 4%

Click pentru imaginea marita

17.08.2007, 19:46 34

Angst, unul dintre principalii producatori de preparate din carne de pe plan local, a realizat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 27 mil. euro, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului precedent, cand obtinea doar 22 mil. euro, si o crestere a profitului de 35%.
Angst a inregistrat in primele sase luni ale anului o marja de profit de 4%, ceea ce inseamna ca producatorul de mezeluri a obtinut un profit net de aproximativ un milion de euro.
"Cifra de afaceri estimata pentru acest an era de 60 milioane de euro, dar, ca urmare a situatiei financiare rezultate la sfarsitul acestui semestru, estimam ca realizarea unei cifre de afaceri de 70 milioane de euro este mai aproape de realitate", a declarat Sorin Minea, presedinte al grupului Angst.
Reprezentantii Angst si-au revizuit estimarile financiare pentru finele acestui an pe fondul extinderii retelei de magazine, atat in partea de vest a tarii, cat si in Capitala. Compania detine in prezent o retea de 25 de magazine, dintre care 20 de magazine in Bucuresti, doua in Buftea, unul in Otopeni, unul in Sinaia si unul in Cluj.
"La sfarsitul lunii august se va mai deschide inca un magazin in Cluj, iar in septembrie alte trei la Oradea si exista planuri si pentru alte cateva locatii", a adaugat Minea.
Angst a realizat in primele sase luni ale anului investitii in valoare de 4 mil. euro in modernizarea fabricilor de la Buftea si Sinaia, precum si in extinderea retelei de magazine in Bucuresti, Cluj si Oradea.
Potrivit companiei, aceste investitii in achizitionarea de tehnologii noi au condus la o majorare a productivitatii muncii in medie cu 20% in primul semestru, crestere care va continua si in cea de-a doua parte a anului.
"In cea de-a doua parte a acestui an, investitiile Angst se vor ridica la circa 7 mil. euro, aceasta suma excluzand investitia care urmeaza a fi facuta la fabrica din Cluj", a declarat Stefan Padure, vicepresedintele grupului.
Producatorul de mezeluri din Capitala se afla in negocieri pentru achizitionarea unui teren de 9.000 de metri patrati din Cluj pentru constructia celei de-a patra fabrici a companiei, prima parte a investitiei ridicandu-se la 2,5 mil. euro. Aceasta unitate va fi dezvoltata de Angst in colaborare cu producatorul clujean de preparate din carne Discovery, preluat in 2006, si va fi specializata pe productia de preparate din carne din retete ardelenesti. Sorin Minea estimeaza ca fabrica va avea o capacitate de productie de zece tone pe zi si ca va putea incepe constructia acesteia pana la finele anului.
Grupul Angst detine o fabrica de preparate din carne in Buftea, fabrica Salsi din Sinaia, specializata pe productia de salamuri crud-uscate, si fabrica Discovery Prodimpex din Cluj.
Angst si-a marit potofoliul de 100 de produse de preparate din carne cu alte zece produse in primele trei luni ale anului, acestea fiind prezente pe piata prin intermediul brandurilor Angst, Salsi, Discovery, ...? la Cluj si Swissland.
Pe o piata a preparatelor din carne, estimata a avea o valoare de aproximativ un miliard de euro, principalii competitori ai companiei Angst sunt CrisTim, Aldis, Caroli, Elit Cugir si Tabco-Campofrio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO