Companii

Antares Cluj a vandut fotolii manageriale de 5,1 mil. euro in semestrul I

30.09.2008, 14:05 52

Compania Antares din Cluj-Napoca, membra a grupului Antares, producator de scaune ergonomice de birou si fotolii manageriale, a realizat in primul semestru din acest an o cifra de afaceri de 5,1 mil. euro, in crestere cu 13% fata de perioada similara din 2007. Tinand cont de evolutia financiara din prima parte a acestui an, oficialii companiei clujene estimeaza pentru 2008 o cifra de afaceri de 13,5 mil. euro, in crestere cu aproximativ 32% fata de anul 2007.

"Pana in momentul de fata anul 2008 se dovedeste a fi unul bun pentru activitatea Antares Romania, astfel ca am incheiat primul semestru cu 250.000 de scaune vandute si o crestere a vanzarilor de 13% fata de aceeasi perioada din 2007. Evolutia cifrei de afaceri in aceasta perioada de timp se datoreaza in principal cresterii pietei de mobilier de birou, dar si exporturilor catre filialele grupului Antares din Ungaria si Bulgaria", a declarat pentru ZF Transilvania Laczko Csaba, directorul general al companiei Antares Romania.
El a adaugat ca in perioada ianuarie-iunie 2008 compania a fabricat 190.000 de scaune in cadrul celor doua locatii din Cluj si Bucuresti, realizand astfel o crestere a productiei de aproximativ 27% fata de perioada similara de anul trecut.
"Sfarsitul acestui an va fi mai solicitant pentru activitatea companiei noastre, astfel ca va trebui sa facem fata in semestrul doi unui volum de productie cu 20% mai mare decat cel realizat in prima parte a anului curent", spune Csaba.
Reprezentantii Antares sunt de parere ca piata romaneasca de mobilier de birou se afla in prezent intr-o ultima faza de maturizare, producatorii nationali fiind destul de cunoscuti, in timp ce o buna parte din companiile importante din Europa au filiale si in Romania.
Unul dintre factorii care influenteaza in prezent cresterea pietei de mobilier de birou este, potrivit oficialilor companiei clujene, dezvoltarea imobiliara, suprafata de birouri data in folosinta in ultimii ani aflandu-se in legatura directa cu cresterea pietei.
"Luand in considerare evolutia pozitiva a pietei in domeniul nostru de activitate, dar si contractele pe care le-am incheiat pana in prezent, intentionam fabricarea in acest an a 18 modele noi de scaune directoriale si pentru birouri", a precizat managerul firmei.
Compania va investi pana la finele anului aproximativ 2,5 mil. euro pentru constructia unui depozit in zona Capitalei, pana in momentul de fata fiind cheltuiti circa 300.000 de euro pentru amenajarea sediului din Cluj si fazele pregatitoare constructiei depozitului din Bucuresti.
Antares Romania a fost infiintata in 1998 la Cluj-Napoca si initial comercializa produsele grupului. Doi ani mai tarziu, firma a demarat productia scaunelor pentru birouri si conferinte. Actionarii companiei sunt Antares Group cu 90% din actiuni, restul actiunilor fiind detinute de omul de afaceri Laczko Csaba. Antares Group are filiale in Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria si Romania. Principalii competitori pe piata interna sunt Mobexpert, Silvarom, Green Forest, Neoset.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO