Companii

Antares Cluj vinde fotolii de 15 mil. euro

22.02.2009, 16:10 95

Producatorul de scaune ergonomice de birou si fotolii manageriale Antares estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 15 milioane de euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut.

"Criza din domeniul imobiliar influenteaza si vanzarile companiei noastre, astfel ca nu vom mai putea realiza in 2009 cresterile inregistrate in anii trecuti. Afacerile noastre din acest an se bazeaza pe amenajarile interioare de locuinte si birouri", a declarat Laczko Csaba, director general al companiei Antares Romania.
Oficialii Antares sunt de parere ca piata romaneasca de mobilier de birou se afla intr-o ultima faza de maturizare, producatorii nationali sunt destul de cunoscuti, o buna parte din companiile importante din Europa au filiale si in Romania, iar importurile din Asia s-au calificat in zona lor.
Compania Antares Romania a anuntat anul trecut un program de investitii de aproximativ 2,5 milioane de euro in vederea constructiei unui depozit in zona Bucuresti. Firma detine doua magazine de prezentare a mobilierului in Cluj-Napoca si Bucuresti si desfasoara activitati de export in Bulgaria, Ungaria si Austria. 
Compania Antares Romania a fost infiintata in anul 1998 la Cluj-Napoca si face parte din grupul international Antares. Laczko Csaba detine 10% din titlurile companiei.
Pana anul trecut, vanzarile de mobilier de birou au reprezentat cel mai dinamic segment al pietei de mobila. Daca ritmul de crestere s-ar fi pastrat, pana in anul 2011 piata ar fi ajuns la valoarea de 100 de milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO