Companii

ANTREPRENORI LOCALI. Businessul Pîinea de Casă, care are 32 de magazine în Târgu-Mureş, vrea să se extindă în afara oraşului, după deschiderea unei noi fabrici

ANTREPRENORI LOCALI. Businessul Pîinea de Casă, care...

Autor: Florentina Niţu

17.02.2022, 16:20 455

♦ „Acum lucrăm la 25% din capacitate, dar vrem să ne extindem în afara oraşului pentru a ajunge la 80% din capacitate.“

Compania Pîinea de Casă din judeţul Mureş a finalizat investiţia de 4 milioane de euro într-o nouă fabrică de pâine, ridicată în localitatea Sângeorgiu de Mureş, situată la 6 kilometri distanţă de Târgu-Mureş, potrivit lui Béla Kovács, administratorul businessului, aflat la a patra generaţie de brutari din familie. Ca urmare a investiţiei, el plănuieşte şi extinderea businessului în întreaga ţară.

„N-a fost deloc uşor să terminăm fabrica anul trecut, pentru că toate preţurile au crescut şi, în plus, constructorul nu a fost mulţumit că era un proiect cu finanţare europeană şi aveam contractul semnat pentru o anumită valoare. De când am început, simţim scumpirea gazului şi curentului, preţurile fiind de trei ori mai mari decât acum un an“, spune Béla Kovács.

Investiţia de 4 milioane de euro a fost susţinută 50% din fonduri europene şi 50% din fonduri proprii. Noua unitate de producţie are o capacitate de 10 tone de pâine/zi, iar prima unitate de producţie a companiei are o capacitate de 4 tone de pâine/zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO