Companii

Antreprenori locali: O fabrică de lactate din Alba speră la afaceri de 2 mil. euro. „Nu mai cumpără nimeni pentru că vede o etichetă lucioasă, sclipitoare şi gata, dă 40 de lei pe kilogram.“

Antreprenori locali: O fabrică de lactate din Alba...

Autor: Roana Rotaru

25.10.2016, 00:07 2423
Compania Binal Mob din judeţul Alba, cu activităţi în producţia de brân­zeturi şi alte produse lactate, mi­zează anul acesta pe o cifră de afaceri de aproximativ 2 mil. euro, în creştere cu 30% faţă de anul precedent, potrivit reprezentanţilor companiei.

Fabrica de lactate din Colţeşti a fost construită acum şapte ani din fonduri europene şi are o capacitate de pro­cesare de 30.000 de litri de lapte pe zi, o in­vest­i­ţie de circa 1 mil. euro. Com­pania a ajuns la o ca­pacitate de pro­ce­sare de 16.000 de litri de lapte pe zi, pe care îi trans­formă în brân­ze­turi maturate, caşcaval, unt şi smântână marca Torockoi.

„Colectăm cu cis­ter­ne­le noastre absolut tot laptele din zona Munţii Trascăului de la micii cres­cători de animale. Ca număr de fur­ni­zo­ri de lapte avem în jur de 15-20 de mici gospodari, noi pe ei contăm foarte mult. Un gospodar poate să aibă şi 7-8 vaci ca să colectăm de la el, dar în ge­ne­ral gospodarii se organizează câte 4-5 şi depun laptele în nişte recipiente spe­ciale aflate în buncăre, iar noi tre­cem şi îl colectăm“, a declarat pentru ZF Sorin Brad, directorul de dez­vol­tare al companiei Binal Mob.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO