Companii

Antreprenorul Dan Amurăriţei din Neamţ a ajuns la afaceri de peste 67 mil. euro cu firma din con­strucţii Danlin XXL

Antreprenorul Dan Amurăriţei din Neamţ a ajuns la...

Autor: Laurentiu Cotu

29.06.2023, 16:10 195

Danlin XXL, o companie de construcţii din localitatea Secuieni, judeţul Neamţ, deţinută integral de antreprenorul Dan Amurăriţei, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 331,4 mil. lei (67,2 mil. euro), în creştere cu 50,6% faţă de anul anterior, când constructorul a avut afaceri totale de 219,9 mil. lei  (44,7 mil. euro), potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. 

Compania a realizat anul trecut un profit net de 68,6 mil. lei (13,9 mil. euro), mai mult cu 51,8% faţă de anul precedent, când Danlin XXL a obţinut un câştig net de 45,2 mil. lei (9,2 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 323 angajaţi, cu 20 de oameni mai mult decât în 2021.  

Danlin XXL dispune de staţii de betoane, agregate, mixuri asfaltice şi emulsii, laborator autorizat, precum şi de un parc auto adecvat atât activităţilor de transport rutier, cât şi pentru activităţi de execuţie a lucrărilor de construcţii, potrivit site-ului companiei.

Danlin XXL a început să funcţioneze întâi ca producător de beton şi transportator al materialelor de construcţii, iar ulterior, în 2013, a înfiinţat un departament tehnic pentru infrastructuri rutiere, astfel încât acum se ocupă şi cu realizarea de drumuri publice şi private. 

Din rândul proiectelor pe care le-a realizat Danlin XXL fac parte, potrivit datelor de pe site-ul constructorului, întreţinerea periodică a unor drumuri naţionale din judeţul Iaşi, modernizarea şi asfaltarea unor drumuri comunale. În majoritatea lucrărilor, beneficiari sunt fie Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fie primării locale.

laurenţiu.cotu@zf.ro 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO