Companii

Aproape tot profitul Braiconf s-a dus in China

07.11.2005, 17:51 15

Brainconf, unul dintre principalii producatori autohtoni de textile, a inregistrat un profit de 56 ori mai mic in primele noua luni ale anului curent fata de perioada similara din 2004, pana la valoarea de 94.514 lei (26.000 de euro).

Pe primele trei trimestre din anul trecut, compania realizase un profit de 5,3 milioane de lei (1,3 milioane de euro).

Reprezentantii Braiconf nu au comentat rezultatele publicate de RASDAQ, insa rezultatele la sase luni aratau o scadere de aproape sase ori a profitului pentru companie.

Cifra de afaceri a Braiconf pentru perioada vizata a fost de 35 de milioane de lei (9,5 milioane de euro), in scadere cu 8% fata de cea realizata anul trecut. In euro, cifra de afaceri este mai mare cu 2% fata de cea de 9,3 milioane de euro din primele noua luni ale lui 2004.

Compania a avut venituri totale de 37,6 milioane de lei (10,27 milioane de euro) si cheltuieli totale de 37,5 milioane de lei (10,24 milioane de euro) pe primele noua luni.

In acel moment, oficialii Braiconf anuntau o schimbare de strategie, indreptandu-si atentia catre piata interna si micsorand volumul exporturilor.

Cifra de afaceri pe cele sase magazine proprii ale companiei a crescut in primele sase luni cu 70% fata de rezultatul semestrial din 2004.

Compania explica evolutia negativa a profitului prin invazia pe piata a produselor din China la preturi foarte mici fata de ale celor fabricate autohton, dar si prin scumpirea utilitatilor, majorarile salariale pentru angajati si procesul denominarii, care a inghetat vamile pe o perioada de cateva zile.

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, volumul exporturilor de textile din Romania (care reprezinta 19,5% din totalul exporturilor romanesti) a crescut cu doar 0,5% in primele noua luni ale anului curent fata de perioada similara din 2004.

Compania este listata la categoria intai a bursei electronice RASDAQ. Tranzactiile de vineri cu actiuni Braiconf s-au derulat in jurul pretului de 0,55 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei brailene fiind de 55,4 milioane de lei (15,1 milioane de euro).

andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO