Companii

Are nevoie de cash-flow: Equest negociaza restructurarea creditelor Domo

14.06.2009, 14:37 43

Equest Investment Balkans (EIB), fondul de investitii care detine retailerul de electronice si electrocasnice Domo, a anuntat ca negociaza restructurarea creditelor operatorului retelei de magazine. Reteaua de magazine Domo este operata de compania olandeza TechnomarketDomo (TMD), care detine si lantul de magazine Technomarket din Bulgaria. TMD are ca actionar majoritar fondul de investitii EIB.

EIB a anuntat in cursul saptamanii trecute, printr-un comunicat remis bursei londoneze, ca urmareste restructurarea facilitatilor de credit ale TMD fara insa a declara valoarea acestora.
Totodata, EIB a anuntat ca a finalizat vanzarea unor terenuri agricole in valoare de 800.000 de euro in Romania. Fondul de investitii a vandut proprietati si in Bulgaria si a numit si un nou director financiar. EIB a preluat 75% din actiunile Domo in cursul anului 2007 in cadrul unei tranzactii cu o valoare finala de 75 de milioane de euro.
Domo a fost integrata, impreuna cu retailerul bulgar de electrocasnice Technomarket, intr-o noua companie denumita TechnomarketDomo.
Anuntul de restructurare a creditelor TMD de catre Equest vine la o saptamana dupa ce Domo a anuntat preluarea retelei de magazine de electronice si electrocasnice Electro World din Ungaria, detinuta de compania britanica Dixsons.
Lorand Szarvadi, directorul general al Domo si fondatorul companiei, nu a facut publica valoarea tranzactiei, dar a specificat ca valoarea investitiilor conexe ajunge la mai multe milioane de euro. Suprafata de vanzare a celor noua magazine preluate in Ungaria ajunge la 5.000 de metri patrati.
Reteaua de electroretail Domo, care insumeaza 130 de magazine si o suprafata de vanzare de 75.000 de metri patrati, estimeza pentru anul in curs afaceri de 230 mil. euro, in crestere cu circa 12% fata de nivelul afacerilor din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO