Companii

Ariston intră în zona smart cu o aplicaţie de control de la distanţă al centralei de apartament

Ariston intră în zona smart cu o aplicaţie de control...

Autor: Roxana Petrescu

13.10.2016, 00:05 530
Companiile care oferă soluţii alter­native la sistemul centralizat de încăl­zire, aşa cum este cazul producă­torilor şi distribuitorilor de centrale de aparta­ment, au început să dezvolte aplicaţii de control de la distanţă al acestor unităţi, profitând de cererea în creştere pentru soluţii smart din sectorul rezidenţial.

Astfel, Ariston Thermo România, fi­liala locală a italienilor de la Ariston, unul dintre cei mai mari jucători din do­me­niul echipamentelor destinate încăl­zirii, a dezvoltat aplicaţia Ariston NET care permite controlul de la dis­tanţă al centralei termice, compania spunând că astfel se pot obţine eco­nomii la consu­mul de energie de până la 25%.

Mişcarea pe care Ariston o face se su­pra­pune cu una dintre cele mai de­licate ierni pentru sistemul cen­tra­lizat de încălzire, în Bucureşti atât Elcen, pro­ducătorul de energie termică, dar şi RADET, distribuitorul, intrând în tan­dem în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO