Companii

Arnaud pleaca de la sefia celui mai mare distribuitor de gaze

18.01.2009, 18:13 24

Bernard Arnaud, 59 de ani, va parasi la sfarsitul lunii martie, anul acesta, functia de director general al Distrigaz Sud, cea mai mare companie locala de distributie si furnizare a gazelor naturale, ca urmare a finalizarii mandatului sau in Romania, au declarat reprezentantii companiei.

Arnaud a preluat conducerea companiei in 2005 odata cu finalizarea procesului de privatizare a Distrigaz Sud, proces castigat de francezii de la Gaz de France.
In timpul mandatului sau a avut loc restructurarea companiei si separarea celor doua activitati, furnizarea (comercilaizarea) si distributia de gaze naturale astfel incat compania sa respecte normele agreate la nivel european.
In 2007, Distrigaz Sud a ajuns la afaceri de 963,3 de milioane de euro, in crestere fata de rezultatul din anul anterior de 909,6 milioane de euro, iar profitul companiei a ajuns la 54,5 milioane de euro.
Cresterea cifrei de afaceri a companiei a fost insotita de o scadere semnificativa a numarului de angajati, in timpul mandatului lui Arnaud compania ajungand la circa 6.200 de salariati, potrivit celor mai recente informatii, in conditiile in care la momentul privatizarii in Distrigaz Sud lucrau circa 10.800 de oameni.
Efectul restructurarii s-a vazut insa in cresterea rezultatelor financiare ale companiei, care in momentul privatizarii inregistra pierderi de 0,3 milioane de euro si avea afaceri de 724 de milioane de euro.
In timpul mandatului lui Arnaud, compania a obtinut si licenta de furnizare de energie electrica, dar deocamdata nu a facut niciun pas concret in acest sens.
Compania a facut doua achizitii prin intermediul carora a intrat pe piata de inmagazinare dupa preluarea Amgaz si Depomures, ambele tranzactii fiind derulate in timpul mandatului lui Arnaud.
Potrivit celor mai recente informatii, Distrigaz Sud se afla in cursa pentru achizitia Petrom Distributie Gaze, intentia companiei de a-si creste importanta pe piata prin intermediul preluarii mai multor distribuitori de talie mica fiind evidenta odata cu preluarea Vital Gaz.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO