Companii

Aro Palace a incasat 5 mil. euro anul trecut

12.06.2006, 00:00 40

Compania hoteliera Aro Palace din Brasov, care administreaza hotelul de cinci stele Aro Palace, a inregistrat o cifra de afaceri de circa 5 mil. euro si un profit de 40.000 de euro anul trecut, potrivit datelor furnizate de companie catre Monitorul Oficial al Romaniei.

Cifra de afaceri este in crestere cu 0,5 mil. euro fata de rezultatul din 2004.

Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru a comenta informatia pana la inchiderea editiei.

Hotelul Aro Palace, detinut de Societatea de Investitii Financiare SIF Transilvania, ar putea fi afiliat de un lant hotelier international, potrivit unor declaratii recente din cadrul companiei. Potrivit acestora, conducerea hotelului se afla in discutii cu lanturile Intercontinental International si Radisson SAS. Reprezentantii companiei nu au precizat sub ce brand al celor doua lanturi va fi deschis Aro Palace, dar ar putea fi vorba despre marcile de lux ale celor doua companii.

Ambele lanturi sunt deja prezente pe piata autohtona. Intercontinental International detine un contract de management cu hotelul de cinci stele Crowne Plaza si unul de franciza la Intercontinental, cotat la acelasi nivel.

Radisson SAS urmeaza sa intre oficial pe piata romaneasca in primavara lui 2007, cand va deschide hotelul de patru stele plus Bucuresti Radisson SAS, o investitie de peste 40 mil. euro a celor de la Bucuresti Turism, in cadrul complexului Centre Ville.

Afilierea Aro Palace ar fi primul pas catre piata din provincie a celor doua lanturi.

Reprezentantii Intercontinental International au declarat recent ca urmaresc sa intre pe piata cu branduri precum Holiday Inn sau Express Holiday Inn, la nivel de patru stele.

SIF Transilvania a facut o majorare de capital de circa 4 mil. euro la societatea Aro Palace la sfarsitul anului trecut. Pentru renovarea si modernizarea hotelului s-au investit aproximativ 10 mil. euro in ultimii doi ani, acesta fiind cotat in prezent la nivel de cinci stele.

Unitatea dispune de 126 de camere, dintre care 80 duble, 30 single si sase garsoniere si este situata in centrul orasului Brasov.

In 2005 proiectele din segmentul ospitalitatii au totalizat circa 400 de milioane de euro. Cea mai mare parte din aceasta suma (68%) a fost reprezentata de hoteluri.

Potrivit unor estimari recente ale companiei de consultanta si management in domeniul hotelier Peacock Hotels, in urmatorii trei ani companiile hoteliere de cinci stele ar putea sa se orienteze si spre alte orase, printre care Iasi, Timisoara si Constanta, dupa ce investitiile in acest sector s-au limitat pana acum la Bucuresti.

Specialistii firmei de consultanta apreciaza ca anul acesta va aduce pe piata si o definire mai clara a grupurilor hoteliere nationale, precum SIF Transilvania, Unita, Ana Hotels, European Drinks, Perla Majestic Group, City Hotels, o parte dintre unitati urmand sa fie afiliate unor lanturi internationale.

SIF Transilvania are in portofoliu participatii la 60 de hoteluri din Romania, care au realizat cumulat o cifra de afaceri de 42,5 mil. euro in 2005.

andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO