Companii

Asmita: vanzarile de apartamente au fost in plan pana in iunie

04.01.2009, 18:08 28

Reprezentantii fondului de investitii ECDC, care detine o participatie de 50% in cadrul ansamblului rezidential Asmita Gardens cu peste 750 de apartamente aflat in constructie in Bucuresti, apreciaza ca nivelul vanzarilor a fost bun pana in vara anului trecut, dupa care proiectul a fost afectat la randul sau de situatia pietei, astfel ca vanzarile au scazut.

"Finalizarea proiectului a fost intarziata, prima etapa urmand a fi inaugurata in prima jumatate a anului 2009, urmata de cea de-a doua faza in semestrul doi. Peste 50% din apartamente au fost precontractate. Nivelul vanzarilor a fost conform estimarilor pana in luna iunie, dupa care a avut loc o scadere a pietei, care a afectat toate proiectele rezidentiale din Bucuresti", afirma reprezentantii fondului listat la bursa de la Londra si controlat de firma Charlemagne Capital.
Britanicii, asociati in acest proiect cu indienii de la Asmita, apreciaza ca nu vor avea dificultati majore la semnarea contractelor finale de vanzare datorita faptului ca firma s-a concentrat pe atragerea utilizatorilor finali si nu pe investitori speculativi, care ar putea avea dificultati in obtinerea unor finantari pentru achitarea mai multor apartamente.
ECDC mai este implicat pe piata locala si in doua proiecte de birouri, unul in Baneasa si unul in zona Barbu Vacarescu - Euro Tower -, alaturi de compania olandeza Cascade Group.
"Proiectul este programat pentru finalizare in vara acestui an, 15 din cele 18 etaje ale cladirii fiind inchiriate la niveluri superioare celor estimate initial. (...) Din cauza unor costuri de constructie neprevazute finalizarea proiectului implica o extindere a finantarii. Au fost incepute discutii cu banca finantatoare in acest sens, iar restructurarea va implica si o contributie de lichiditati din partea dezvoltatorului (Cascade Group - n.r.), care ar putea solicita o participatie de la ECDC", mai spun reprezentantii companiei.
Pentru cel de-al treilea proiect, si anume cladirile de birouri din Baneasa, compania a obtinut Planul Urbanistic Zonal (PUZ) la inceputul lunii decembrie.
Cele trei proiecte in care ECDC este implicat pe piata locala implica investitii cumulate de peste 200 mil. euro.
Charlemagne a fost activ pe piata locala si printr-un al doilea fond, ECPC, care a cumparat si a vandut ulterior pentru 110 mil. euro trei cladiri de birouri din Bucuresti.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO