Companii

Astra Vagoane Calatori a incheiat contracte de 100 mil. euro

18.12.2007, 18:51 38

Astra Vagoane Calatori din Arad, companie desprinsa de grupul de firme Astra, estimeaza o cifra de afaceri de 60 mil. euro in 2008, fata de 45 mil. euro, nivelul estimat in acest an.
"Am continuat sa acordam o atentie deosebita si exportului, prin continuarea contractelor curente, dar si prin incheierea de contracte noi, cu termene de livrare care incep in 2008, in valoare de 100 de milioane de euro", a declarat Ovidiu Bologea, consilier relatii externe in cadrul companiei.
In prezent, exporturile aduc 40% din cifra de afaceri a companiei aradene.
La sfarsitul anului 2007, Astra a ajuns sa livreze un numar de vagoane dublu fata de anul 2005, potrivit datelor companiei. Din acest an, Astra Vagoane Calatori produce o noua clasa de vagoane, care sunt destinate sa intre in componenta trenurilor Express ale CFR Calatori, cel mai important client intern al producatorului aradean. Printre cei mai importanti clienti de pe piata externa se numara firme precum Alstom Franta, Siemens Germania, dar si Caile Ferate Nationale Egiptene ENR sau iraniene RAJA. Pe langa vagoane, CFR Calatori este si beneficiarul serviciilor de mentenanta periodica, vagoane calatori, pentru gama de vagoane AVA 200.
Compania Astra Vagoane Calatori din Arad este detinuta de Astra Comind, controlata de omul de afaceri aradean Valer Blidar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO