Companii

Austriecii de la Baumit au ajuns la afaceri de 519 mil. lei după o creştere de 26%

Austriecii de la Baumit au ajuns la afaceri de 519 mil....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.07.2023, 16:30 132

♦ Compania deţine trei fabrici de mortare uscate, la Teiuş (judeţul Alba), la Bolintin Deal (judeţul Giurgiu) şi la Şag (judeţul Timiş), precum şi o fabrică de vopsele şi tencuieli la Bucureşti.

Producătorul de materiale de construcţii Baumit a depăşit bor­na de 500 de milioane de lei cifră de afaceri în 2022, oprindu-se la 519 mil.  lei, după o creştere de 26% compa­rativ cu anul precedent, potrivit celor mai recente informaţii publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Profitul de 30,6 milioane de lei a fost mai mare cu 10%, în vreme ce numărul mediu de angajaţi a cres­cut uşor, până la 284. Reprezentanţii com­paniei nu au răspuns la solicitarea ZF referitoare la evo­luţia businessului în 2022 şi planurile pentru 2023.

Baumit a fost înfiinţată în anul 1988 prin fuziunea a două companii austriece din domeniul materialelor de construcţii, după cum se arată pe site-ul companiei, unde se preci­zea­ză, de asemenea, că totul a început „în 1810 cu un cuptor de var“. Pe piaţa locală, producătorul a ajuns în iulie 1995, acelaşi an în care a fost înfiinţată şi subsidiara din Bulgaria.

Compania deţine trei fabrici de mortare uscate, la Teiuş (judeţul Alba), la Bolintin Deal (judeţul Giurgiu) şi la Şag (judeţul Timiş), precum şi o fabrică de vopsele şi ten­cuieli la Bucureşti. Baumit comer­cia­lizează, în prin­cipal, sisteme termo­izolante, ten­cuieli, mortare de zidărie şi beton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO