Companii

Austriecii de la Strabag estimează o creştere de 70% a businessului

Austriecii de la Strabag estimează o creştere de 70% a businessului

Herbert Schuster

Autor: Andreea Neferu

19.10.2012, 00:07 2326

Grupul austriac Strabag, care construieşte în România autostrăzile Deva-Orăştie şi Orăştie-Sibiu, dar şi clădirea de birouri Sky Tower din Capitală, estimează afaceri de circa 350 de milioane de euro anul acesta, în creştere cu aproape 70% faţă de anul anterior.

Avansul semnificativ al businessului austriecilor vine în contextul unei pieţe a construcţiilor ce ar urma să stagneze anul acesta în cel mai bun caz. Sectorul local al construcţiilor s-a ridicat anul trecut la 9,3 miliarde de euro.

"Creşterea veniturilor se explică prin contractele mari pe care le avem în domeniul infrastructurii de transport, dar şi prin eforturile noastre în ceea ce priveşte tehnologia de mediu", a declarat Herbert Schuster, director comercial al operaţiunilor Strabag din România.

Portofoliul de contracte al austriecilor de la Strabag pe piaţa locală se ridică la circa 500 de milioane de euro, iar compania are în România circa 1.500 de angajaţi, în creştere cu 200 de oameni faţă de anul trecut.

Citiţi mai multe în ediţia de luni a ZF

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO