Companii

AUTO. Dacia şi Ford au turat motoarele în plină vară. Producţia auto a crescut cu 25% în iulie-august şi merge spre un nivel record

AUTO. Dacia şi Ford au turat motoarele în plină vară....

Autor: Bogdan Alecu

12.09.2022, 18:20 727

♦ Anul 2022 ar putea aduce în premieră o producţie de peste 500.000 de maşini pe plan local, dacă nu vor apărea noi elemente neprevăzute în a doua jumătate a anului, după ce primul semestru s-a încheiat cu un nou maxim istoric, de aproape 270.000 de maşini asamblate de către Dacia şi Ford.

Dacia şi Ford au produs în primele opt luni ale anului aproape 330.400 de maşini, în urcare cu 15,5% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), ritmul de creştere accelerând faţă de cel la şase luni când creşterea era de aproape 14 procente, dar rămâne sub cel de 16% în primul trimestru.

Acesta este cel mai ridicat volum de producţie atins vreodată pe piaţa locală în condiţiile în care pentru prima dată în ultimii trei ani nici pandemia şi nici lipsa componentelor electronice nu au mai afectat puternic producţia uzinelor Dacia şi Ford.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO