Companii

Avicola Calarasi anunta injumatatirea profitului

27.07.2006, 19:03 36

Compania Avicola Calarasi estimeaza ca va inregistra in 2006 un profit brut redus la jumatate fata de nivelul de 11,9 milioane lei raportat anul trecut, la o cifra de afaceri de circa 100 milioane lei, valoare similara celei din anul precedent.
"Nivelul ridicat al costurilor provocate de gripa aviara, scaderea preturilor pe piata si a consumului de carne de pasare conduc la scaderea profitabilitatii", a declarat directorul economic al firmei, Traian Bulearca.
In primele sase luni, cheltuielile companiei au atins o valoare similara veniturilor.
"Vom recupera in a doua jumatate a anului, pentru ca piata si-a mai revenit, consumatorii au constatat ca nu e rau sa cumpere carne de pasare si au incredere in masurile de securitate luate de societati", a spus directorul economic al companiei.
Avicola Calarasi a investit in acest an circa un milion de euro pentru biosecuritate, suma la care se vor adauga 500.000 de euro, in al doilea semestru.
De asemenea, firma va realiza investitii de doua milioane de euro pentru finantarea activitatilor curente.
Bulearca a estimat ca cifra de afaceri a Avicola Calarasi se va mentine in 2006 la un nivel apropiat celui de aproximativ 100 de milioane de lei raportat anul trecut.
Profitul firmei a ajuns anul trecut la aproximativ 11,9 milionae de lei, o valoare dubla fata de anul 2004, pe fondul dublarii productiei.
In 2005, Avicola Calarasi a consemnat o cifra de afaceri de 98,6 milioane lei, in crestere cu circa 8%.
Piata de produse avicole (carne de pasare si oua) s-a ridicat anul trecut la 600 de milioane de euro, in crestere cu 7-8% fata de 2004.
Principalii competitori ai Avicola Calarasi sunt companiile Agricola Bacau, Transavia Alba Iulia si Agrisol International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO