Companii

BA si KLM vor fuziune totala

16.07.2000, 00:00 26



Companiile aviatice British Airways si KLM intentioneaza sa prezinta autoritatilor europene ale concurentei la inceputul lunii august planul de fuziune totala intre cele doua firme, intr-o tranzactie , care ar da nastere celui de-al treilea grup de profil din lume, relateaza Financial Times.

Reducerile de costuri estimate a se realiza in urma acestei afaceri sunt de peste 950 milioane de dolari.

Conducerile celor doua companii se afla in prezent in discutii cu oficialii europeni de la Bruxelles pentru a incerca sa-i convinga ca aceasta fuziune nu intra sub incidenta legilor concurentei.

"Noi dorim o fuziune totala a companiilor noastre. Aceasta este baza de la care pornim discutiile" a declarat Leo Van Wijk, director executiv la compania olandeza KLM. Acesta a atras insa atentia ca preconizata fuziune nu va putea fi finalizata decat daca guvernele Marii Britanii si Statelor Unite nu vor incheia un contract privind liberalizarea zborurilor comerciale.

Pe de alta parte, directorul executiv al KLM a infirmat zvonurile care sustineau ca in urma fuziunii vor fi concediati aproximativ 15.000 de salariati.

Van Wijk a refuzat sa faca comentarii asupra stadiului in care se afla negocierile dintre cele doua companii insa mai multe surse au confirmat ca partea olandeza a renuntat la cererea de a detine 30% din firma ce va rezulta in urma fuziunii.

Un raport intocmit de Dresdner Kleinwort Benson estimeaza ca procentul ce va fi detinut de KLM nu va depasi 25% iar numarul maxim de angajati ce vor fi concediati se va situa in jur de 6.000.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO