Companii

Baneasa ataca Aeroportul Otopeni prin traficul low-cost. Raportul pasagerilor in tranzit s-a schimbat de la 1:8 la 1:2

Baneasa ataca Aeroportul Otopeni prin traficul low-cost. Raportul pasagerilor in tranzit s-a schimbat de la 1:8 la 1:2
17.07.2009, 00:00 33

Expansiunea companiilor aeriene low-cost, care au ajuns anul trecut la afaceri de peste 200 de milioane de euro in Romania, potrivit estimarilor ZF, a determinat cresterea numarului de pasageri inregistrati de Aeroportul Baneasa din Capitala pana la peste 750.000 de persoane in primele cinci luni ale anului, un avans de 22% fata de aceeasi perioada din 2008. Acest rezultat plaseaza traficul de pe Baneasa la jumatate fata de cel de pe Otopeni, cel mai mare aeroport din Romania. Astfel, daca in 2005 Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti (Otopeni), era tranzitat de un numar de pasageri de aproape opt ori mai mare decat cel de pe Baneasa, in primele cinci luni din acest an traficul de pe Aeroportul din Otopeni este de doar doua ori mai mare comparativ cu cel de pe aeroportul avioanelor low-cost.
Mai mult chiar, in timp ce numarul pasagerilor care aleg Aeroportul Baneasa creste cu peste 20%, traficul de pe Otopeni s-a redus cu 15% in primele cinci luni ale anului, potrivit datelor comunicate ZF de cele doua aeroporturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO