Companii

Bărbuţ caută un partener în afacerea AdePlast

Autor: Ioan Dornescu

05.06.2011, 23:34 132

Proprietarul producătorului de materiale de construcţiiAdePlast, Marcel Bărbuţ, vrea să atragă un investitor în companie,care să preia 30% din acţiuni în urma unei majorări de capital cupână la 10 milioane euro, sumă utilizată pentru construcţia uneifabrici şi achiziţia unei firme din Ungaria.

"Suntem într-o discuţie cu cineva care să aducă o sumă de baniîn companie. Partenerul va primi 30% din acţiunile AdePlast după omajorare de capital, iar din acei bani vom construi o fabrică deadezivi în zona Moldovei şi vom achiziţiona un producător similardin Ungaria", a declarat Bărbuţ. Proprietarul AdePlast declara înnoiembrie 2008 că negociază cu o companie străină de profil cedareaa 50% din capitalul producătorului de materiale de construcţii,printr-o operaţiune mixtă, realizată prin majorare de capital şiachiziţie de titluri, totalizând circa 30 de milioane de euro,tranzacţia nefiind însă realizată.

Proprietarul AdePlast a afirmat în vara anului următor că arenunţat temporar la cooptarea altor investitori în companie,întrucât aceştia vor să preia participaţia majoritară şi oferă preapuţin. Anul trecut vânzările companiei au crescut cu 11,5%, la126,7 milioane lei, iar profitul net s-a majorat de 2,2 ori, la 13milioane lei.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO