Companii

Bazac şi-a făcut firmă în Cipru şi a cumpărat participaţia Cefin la Ferrari

Bazac şi-a făcut offshore în Cipru şi a cumpărat participaţia Cefin la Ferrari

26 unităţI va livra Ferrari în acest an în România.

11.07.2010, 23:05 168

"Forza Rossa Holding a preluat acţiunile deţinute de Cefin", adeclarat Ion Bazac, preşedintele Forza Rossa.
Bazac, fost ministru al sănătăţii din partea PSD în guvernul Boc, aexplicat că tranzacţia a fost derulată prin intermediul companieiForza Rossa Holding, înregistrată în Cipru, şi înfiinţată anulacesta pentru a "reprezenta grupul financiar al companiei".
Iniţial în momentul deschiderii dealerului Ferrari, Ion Bazacdeţinea 47,5% din acţiuni, la fel ca şi Cefin Holding, importatorulCefin, iar Camelia Bazac deţinea 5%.
Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită. În prezent capitalulsocial al Forza Rossa este deţinut în proporţie de 30,77% de IonBazac, 20,38% de Camelia Bazac, în timp ce Forza Rossa Holding cusediul în Cipru deţine 48,85%.
Anul trecut Forza Rossa a înregistrat afaceri de 6,5 mil. euro şiun profit de 380.000 de euro, iar pentru anul acesta are ca ţintăun business de 10 mil. euro. În acelaşi timp, anul trecut grupulCefin a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri în 2009 deaproape 60%, la
90 mil. euro şi a derulat un program de restructurare care a redusnumărul de angajaţi şi costurile operaţionale cu 30%, respectiv40%.
Vânzările Ferrari sunt singurele din segmentul de lux care auînregistrat o creştere constantă, din momentul lansării în 2007 şipână în 2010, în timp ce alte mărci au înregistrat scăderi chiar şide peste 80% pe fondul situaţiei economice dificile. Aceasta estecea de-a doua tranzacţie în care a fost implicată familia Bazac,după ce la începutul acestui an Ion şi Camelia Bazac au preluatacţiunile deţinute de grupul italian Vigroup în cadrul companiilorForza Rossa Downtown Invest şi Forza Rossa Store, care deţinemagazinul din Bucureşti, cel mai mare Ferrari Store din Europa deSud-Est.
Potrivit declaraţiilor lui Ion Bazac, datorită situaţiei economiceactuale Cefin România a decis să se concentreze integral pecomercializarea vehiculelor utilitare Iveco. În acelaşi timp,Sefano Albarosa, directorul executiv al Cefin, a fost revocat dinfuncţia de administrator al Forza Rossa.
În acest an importatorul Ferrari va livra pe piaţa locală 26 demodele ale constructorului italian, toate fiind deja vândute cătreclienţi.
Forza Rossa, care a deschis un Ferrari Store în Bucureşti în lunadecembrie a anului trecut, va mai deschide luna aceasta un astfelde magazin în Monte Carlo, în urma unei investiţii de 3,5 mil. euroşi care va fi urmat de un nou dealer Ferrari pe piaţa franceză.

Probleme în imobiliare
Compania Cefin Real Estate Alpha, înregistrată în Luxemburg,deţinută în proporţie de 75% de Heitman şi 25% de Cefin Holding,potrivit informaţiilor Cefin, care dezvolta proiectul imobiliar dinzona Băneasa Cortina Residence, este în procedură de faliment,având datorii de 33 mil. euro către bănci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO