Companii

BCR cere alt administrator judiciar la Pic, supermarketurile familiei Penescu

02.03.2010, 23:11 41

BCR, unul dintre cei mai expusi creditori la insolventaretailerului detinut de fratii Ilie si Cornel Penescu din Pitesti,a cerut inlocuirea actualilor administratori judiciari ai companieiPic cu PwC, cea mai mare firma de audit si consultanta de pe piatalocala.

BCR si Banca Transilvania sunt cei mai mari creditori ai Pic,retailerul avand datorii totale de aproximativ 30 mil. euro catremai multe banci, potrivit datelor comunicate anterior dereprezentantii retelei.

Prima intalnire a creditorilor Pic a avut loc saptamana trecuta,insa planul de reorganizare a retelei, propus de actionari si deactualii administratori judiciari, nu a fost inca aprobat.

"BCR a venit cu propunerea de schimbare a administratorilorjudiciari cu firma PwC, probabil datorita faptului ca acesta estecel mai mare auditor de pe piata si are o experienta foarte mare indomeniu", a declarat Ilie Penescu.

Administratorii judiciari numiti de judecator in momentuldeschiderii procedurii insolventei a Pic sunt trei cabineteindividuale de insolventa din judetul Arges. Inlocuirea acestora cuun alt auditor urmeaza sa fie stabilita tot prin hotararejudecatoreasca.

Anul trecut, inainte de a cere insolventa Pic, fratii Penescu auapelat la consultantii PwC pentru ai ajuta in contractarea unuiimprumut de urgenta pentru salvarea retelei de hipermarketuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO