Companii

Berarii României: Consumul de bere a stagnat la jumătatea anului

Autor: Ioana David

07.09.2011, 10:46 315

Consumul de bere din România s-a ridicat la 8 mil. hectolitri în prima jumătate a acestui an, nivel similar cu cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Asociaţiei Berarii României.

"Menţinerea consumului de bere în primele şase luni ale lui 2011 la volumul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut este rezultatul unui cumul de factori care au reuşit să ţină sub control declinul resimţit la nivel de piaţă. În urma unei analize atente a factorilor care au contribuit la obţinerea acestor rezultate, doresc să menţionez strategiile producatorilor de bere adaptate deopotrivă noului comportament al consumatorului şi ocaziilor de consum diferite, comunicarea constantă şi, nu în ultimul rând, odată cu diminuarea efectelor crizei financiare, o revenire a obiceiurilor de achiziţie şi consum ale românilor", a declarat Hezy Ovadia, preşedintele Asociaţiei "Berarii României".

Volumul de vânzări înregistrat în prima jumătate a anului în curs de membrii Asociaţiei "Berarii României" - Bergenbier, Heineken România, Romaqua Group, United Romanian Breweries şi Ursus Breweries - s-a păstrat, de asemenea, acelaşi nivel atins în primul semestru al anului 2010, de 7,4 milioane hl.

"O estimare a evoluţiei pieţei până la finalul acestui an este dificil de făcut având în vedere evoluţii anterioare imprevizibile ale pieţei, dar sunt încrezător că au fost create toate premisele pentru a se asigura o evoluţie superioară rezultatelor înregistrate la nivel de piaţă în ultimii doi ani", a adăugat dl. Constantin Bratu, Director general al Asociaţiei "Berarii României".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO