Companii

Brau Union si-a dublat profitul in primul semestru

Brau Union si-a dublat profitul in primul semestru
06.10.2006, 20:40 17

Compania Brau Union, liderul de pe piata locala a berii, detinut de grupul Heineken, si-a dublat profitul in primul semestru din acest an, pe baza cresterii cu 17% a vanzarilor si a unui management mai eficient al costurilor, afirma Edwin Botterman, presedinte si CEO al Brau Union.
"Profitul companiei se va dubla in acest an, in timp ce vanzarile vor pastra acelasi ritm de crestere din primul semestru", a declarat Edwin Botterman. Potrivit ritmului de crestere anuntat de companie, cifra de afaceri a filialei locale a Heineken va ajunge in acest an la 200 mil. euro, in timp ce profitul va trece de 7,2 mil. euro, cea mai mare valoare inregistrata de la preluarea Brau Union de catre Heineken.
In prima jumatate a anului, cifra de afaceri a Brau Union a crescut cu 25%, fata de primul semestru din 2005.
"Brandul Heineken a inregistrat o crestere de doua ori mai mare decat a pietei", a mai spus Botterman. El a precizat ca Brau Union s-a clasat anul trecut pe locul doi in topul fabricilor care produc berea Heineken la nivel mondial.
Brau Union a trecut in 2005 printr-un proces de reorganizare la nivel de management si de portofoliu de produse. Dupa ce a pierdut 3% din cota de piata intr-un an (2004), Brau Union s-a repozitionat renuntand la marcile Kaiser, Arbema, Regun si Ciuc Black si a schimbat patru dintre membrii echipei de management a companiei, inclusiv presedintele.
In urma acestui proces, cu o scadere de 1,4% a vanzarilor, cifra de afaceri a companiei a crescut anul trecut cu 20%, pana la 158,6 mil. euro, in timp ce profitul net a fost de 3,6 mil. euro, fata de 370.000 de euro in 2004.
Primii trei jucatori din industria berii, filialele locale ale companiilor multinationale Heineken, SABMiller si Interbrew au inregistrat anul trecut un profit brut cumulat de 40 mil. euro, de aproape patru ori mai mare decat in 2004.
Piata berii este una dintre cele mai competitive din Romania, cu patru companii multinationale care detin peste 80% din piata.
Piata este estimata la peste 600 mil. euro, cu un volum al vanzarilor in 2005 de 15,2 mil. hectolitri, in crestere cu aproape 5% fata de 2004.
Potrivit Brau Union, vanzarile de bere vor creste cu 14% in volum si cu 20% in valoare in acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO