Companii

Broadhurst si Lindsell vor controlul Electroaparataj

21.05.2001, 00:00 41



Pe neasteptate, fondul de investitii Lindsell Enterprises a lansat vineri o oferta publica de cumparare pentru 9,20% din actiunile Electroaparataj Bucuresti, la pretul de 1.700 de lei/actiune, cu 30% peste pretul de tranzactionare al actiunilor companiei la Bursa. Daca va avea succes, oferta va aduce controlul al Electroaparataj in mainile unui singur investitor, prin doua fonduri de investitii.

Lindsell detine in prezent 9,6% din companie iar un alt fond de investitii, Broadhurst, are in portofoliu 31,19% din actiunile Electroaparataj. Cele doua fonduri sunt administrare de aceeiasi societate, New Century Holdings, si vor avea, daca oferta va reusi, un procent de aproape 50% din Electroaparataj.

Oferta lansata de Lindsell se va desfasura pe parcursul a 20 de zile si va fi intermediata de societatea de valori mobiliare Active International. Lindsell poate majora pretul ofertei pe parcursul derularii acesteia.

Planurile celor doua fonduri, dupa obtinerea controlului, sunt promovarea unui program de crestere a vanzarilor, aplicarea de masuri pentru eficientizarea societatii si sustinerea managementului in realizarea Bugetului de Venituri si Cheltuieli (BVC).

Electroaparataj si-a propus pentru acest an obtinerea unor venituri totale de 509,3 miliarde de lei si a unui profit net de 55,8 miliarde de lei.

In primul trimestru al anului, Electroaparataj a avut o cifra de afaceri de 114 miliarde de lei. Profitul net al societatii in primele trei luni ale acestui an a fost de 12,5 miliarde de lei, in crestere cu 38% fata de perioada similara a anului trecut cand profitul a fost de 9 miliarde de lei.

Capitalul social al societatii Electroaparataj este de 131,427 miliarde lei, iar valoarea nominala a unei actiuni este de 1.000 lei.

In sedinta de tranzactionare de vineri a Bursei de Valori, Electroaparataj a crescut cu 14,5%, la 1.580 lei datorita anuntului de lansare a ofertei.

In afara de Lindsell si Broadhurst, actionari ai Electroaparataj sunt Romanian Investment Company, cu 19,83%, Societe Generale Romania Fund, cu 15,01%. Restul actiunilor - 24,37% sunt detinute de actionari nesemnificativi.

Lindsell si Broadhurst detin deja controlul la o alta companie importanta din industria de profil, Electrotehnica Bucuresti, listata la Bursa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO