Companii

Broker Cluj a castigat 430.000 de euro in octombrie din speculatii

17.11.2005, 19:22 11

SSIF Broker Cluj, singura societate de intermediere financiara ale carei actiuni sunt cotate la Bursa de Valori, a obtinut in octombrie un profit brut de 1,58 milioane de lei (433.000 de euro), in conditiile in care evolutiile pietei de capital au favorizat speculatiile.

"Fluctuatiile actiunilor de la Bursa de Valori ne-au permis in octombrie sa obtinem castiguri din speculatii. Ne-am mai periat putin portofoliul, insa n-am iesit de pe pozitiile mari. O parte importanta din profit l-am realizat si pe Bursa de la Sibiu", a declarat Petru Prunea, presedintele Broker.

In primele zece luni ale anului, Broker a realizat un profit brut de 13,3 milioane de lei (aproape 3,7 milioane de euro). Totusi, presedintele Broker considera ca profitul brut al societatii nu va atinge nivelul de 17,7 milioane de lei bugetat la inceputul anului. "Cred ca vom reusi sa atingem un profit de 14-14,5 milioane de lei pana la sfarsitul anului. Profitul ar putea fi mai mare, insa nu vrem sa iesim de pe pozitiile cu profit, deoarece ne-ar fi foarte greu sa intram din nou pe aceste poziti, avand in vedere ca sunt societati cu potential ridicat de crestere", a precizat Prunea.

Cele mai importante pachete de actiuni detinute in prezent de Broker sunt circa 4% din Compa Sibiu si peste 9% din Siretul Pascani, precum si un pachet de circa 3% din actiunile Biofarm Bucuresti. Broker, impreuna cu clientii sai controleaza peste 10% din Biofarm.

Societatea de intermediere mai detine un pachet de 15,08% din actiunile Mecanica Ceahlau, pe care vrea sa o transfere de pe RASDAQ pe Bursa de Valori.

Valoarea de piata a pachetelor de actiuni din portofoliul Broker se ridica la peste 41 mil. lei (11,3 mil. euro), din care o pondere de 81,7 % o detin titlurile societatilor cotate la Bursa. Valoarea activului net al societatii era la sfarsitul lui octombrie de 44,4 milioane de lei (12,2 milioane de euro).

Cea mai mare parte a profitului obtinut de Broker se datoreaza plasamentelor facute de societate, raportul dintre castigul din comisioane si cel din plasamente fiind de 1 la 3. Societatea si-a deschis in acest an 7 subunitati noi si intentioneaza sa mai deschida inca 4 pana la finele anului.

Actiunile Broker au inchis ultima sedinta de tranzactionare la cotatia de 2,96 lei/actiune, in scadere cu 0,34% fata de ziua precedenta.

La acest pret, capitalizarea bursiera a societatii se ridica la aproape 26 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO