Companii

Broker Cluj si-a bugetat un profit conservator

29.03.2006, 00:00 11

Broker Cluj, singura societate de intermediere listata la Bursa, si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 16 mil. lei (4,5 mil. euro la un curs de 3,5 lei/euro), in crestere cu 6,7% fata de profitul realizat anul trecut.

Cresterea profitului este estimata sa urmeze ritmul de crestere al veniturilor, Broker bugetandu-si pentru 2006 venituri totale de 26,12 mil. lei (7,4 mil. euro) fata de veniturile de 24,46 mil. lei (6,9 mil. euro) din 2005.

"Am planificat un buget care poate fi realizat in conditiile extinderii retelei de unitati si trecerii la noi achizitii pe termen mediu si lung, care nu vor da imediat randament", a precizat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker.

Societatea intentioneaza sa mai deschida pe parcursul acestui an cel putin alte 10 unitati. Seful de la Broker spune ca intre orasele vizate sunt Suceava, unde vrea sa mai deschida 3 unitati, Turnu - Severin, Brasov sau Vaslui. In prezent, reteaua Broker are 15 sucursale si 16 agentii. Broker va aloca pentru realizarea de investitii circa 10,18% din profitul net de 12,95 mil. lei obtinut in 2005, restul profitului urmand sa fie distribuit sub forma de actiuni gratuite actionarilor inregistrati in registrul actionarilor la sfarsitul zilei de 10 aprilie. Fiecare actionar ar urma astfel sa primeasca in mod gratuit 365 de actiuni nou emise pentru fiecare 1.000 de actiuni vechi detinute.

Actionarii inregistrati la data de inregistrare vor putea totodata sa subscrie actiuni noi la un pret de 1,5 lei.

Pretul la care vor fi emise actiunile noi este cu mult sub nivelul la care titlurile societatii se tranzactioneaza la Bursa, ultima tranzactie cu aceste actiuni realizandu-se la 3,95 lei/actiune. Investitorii care totusi nu vor dori sa subscrie isi vor putea vinde drepturile de preferinta pe Bursa, societatea de intermediere financiara urmand sa listeze aceste drepturi.

Capitalizarea bursiera a Broker este de 35,76 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO