Companii

BSkyB plateste 1,7 miliarde dolari pentru trei ani de fotbal

16.06.2000, 00:00 11



Actiunile unuia dintre cele mai mari grupuri de televiziune engleze, British Sky (BSkyB) au crescut cu 8%, in urma anuntului de obtinere a dreptului de televizare a partidelor din campionatul englez de fotbal (Premier League) pentru care grupul britanic a platit 1,7 miliarde dolari.

Suma platita de operatorul britanic este una record pentru fotbalul britanic tinand cont de faptul ca ea dubleaza contractul din ultimii patru ani care a valorat doar 670 milioane lire sterline.

BSkyB a castigat licitatia la care a participat si operatorul prin cablu NTL, principalul competitor pe piata britanica de televiziune. In timp ce BSkyB a oferit 5,6 milioane lire sterline pentru fiecare dintre cele 66 meciuri pe care urmeaza sa le transmita in direct in urmatorii trei ani, NTl a oferit doar 2,7 milioane lire sterline.

In schimb, NTl a reusit sa obtina dreptul de retrasmitere a partidelor dupa ce va plati 328 milioane lire sterline. In acealsi timp, o alta televiziune britabnica, ITV, va plati BSkyB 183 milioane lire sterline pentru prezentarea rezumatelor la toate partidele din campionat.

Oricum, analistii britanici de televiziune sunt de parere ca tranzactia este sub estimari. Astfel, parerea specialistilor este ca Premier League ar fi putu obtine chiar si doua miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO