Companii

Bucharest Business Park, inchiriat in proportie de 80%

11.02.2005, 00:00 272



Bucharest Business Park, unul dintre cele mai importante proiecte imobiliare din domeniul birourilor care va fi livrat pe piata in acest an, a fost inchiriat deja in proportie de 80% cu mai bine de jumatate de an inainte de a fi gata.



"Constructia a inceput in luna iunie a anului trecut si la acest moment este inchiriat in propotie de 80% de companii importante", sustine Horatiu Florescu, associate director in cadrul biroului local al Colliers International.



El spune ca suprafata totala oferita de cele patru cladiri independente este de aproximativ 18.500 de metri patrati de spatii de birouri.



Atragerea pe lista chiriasilor a unor companii importante de pe piata romaneasca poate fi considerat ca un prim pas in atragerea unor investitori pentru cumpararea unui proiect imobiliar.



De altfel, Portland Trust, o companie detinuta de investitori persoane fizice care si-au "facut mana" inca de la sfarsitul anilor '90 pe piata imobiliara din Cehia, nu este la prima astfel de tranzactie imobiliara din Romania. Primul proiect, Opera Center, (doua imobile de birouri cu o suprafata totala cumulata de peste 15.000 de metri patrati, finalizate in anii 2000 si 2002) a fost vandut la jumatatea anului 2003 pentru aproximativ 29 de milioane de euro catre fondul de investitii austriac CA Immo, cel care este implicat si in cazul altui proiect de birouri de anvergura ce urmeaza a fi livrat in acest an, Charles de Gaulle Plaza.



Printre chiriasii care asteapta luna iulie pentru a se muta in cadrul uneia dintre cele patru cladiri din Bucharest Business Park se afla filialele locale ale unor companii multinationale precum Carpatcement Holding, British American Tobacco sau IBM.



"Detinem un spatiu de 2.000 de metri patrati, unde se vor muta toate cele trei divizii ale grupului din Romania (ciment, betoane si agregate - n. red.)", a declarat Bogdan Arnautu, director de comunicare Carpatcement Holding, filiala locala a grupului german HeidelbergCement, cu activitati in domeniul materialelor de constructii.



Carpatcement Holding ocupa patru etaje ale unei dintre cladirile din cadrul Bucharest Business Park.



In prezent, Carpatcement Holding ocupa un imobil situat in zona Calea Dorobatilor, in apropiere de Televizunea Romania si cladiri de birouri precum Neocity Tower sau Charles de Gaulle Plaza.



British American Tobacco (BAT) este la randul sau unul dintre principalii chiriasi ai Bucharest Business Park, unde va ocupa un spatiu de 3.000 de metri patrati.



"Am luat decizia de a ne schimba sediul pentru ca actuala cladire este, deja, prea mica si pentru ca nu ne ofera meeting-room-uri suficiente. Pe de alta parte, amplasarea geografica a noii cladiri este mult mai buna pentru ca noi avem fabrica de tigarete la Ploiesti iar accesul este mult mai bun. SI nu in ultimul rand pentru ca nivelul noului complex care se construieste este foarte ridicat", a declarat Adrian Popa, corporate affairs director BAT. In prezent BAT ocupa o intreaga cladire situata in zona Piata Victoriei, in apropiere de imobilul BRD Tower.



Una dintre cele mai mari tranzactii incheiate a vizat filiala locala a IBM. Compania care in prezent isi are cartierul general in cadrul World Trade Center va ocupa 3.400 de metri patrati in cadrul unui imobil din Bucharest Business Park, situat la doar cateva sute de metri de actuala locatie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO