Companii

Bursă. Costică Mişaca, ESG director, Sphera Franchise Group: Am alocat anul acesta un buget de 69 mil. lei pentru dezvoltarea grupului. O parte din bani se va duce către remodelarea restaurantelor existente şi către digitalizare. Lucrăm cât se poate de mult cu producători locali

Costică Mişaca, ESG director, Sphera Franchise Group

Costică Mişaca, ESG director, Sphera Franchise Group

Autor: Ramona Cornea, Mirabela Tiron

21.05.2024, 09:00 111

♦ Peste 80%- 90% din volumul cărnii de pui pe care o folosim provine din România.

Sphera Franchise Group (sim­bol bursier SFG), operatorul lanţurilor de restaurante KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, a alocat anul acesta un buget de 69 mil. lei pentru dezvoltarea grupului, iar o parte din bani se vor duce către remodelarea restaurantelor existente şi către digitalizare.

„Noi suntem cel mai mare grup din industria de food services din Ro­mânia, operăm restaurante cu renume internaţional. Dacă vorbim despre investiţii şi zona de sustenabilitate, nu am început acum, în aceşti ani în care se vorbeşte despre ESG, ci mult mai demult, putem spune că atunci când am lansat brandurile în România, acum 30 de ani“, a spus Costică Mişaca, ESG director la Sphera Franchise Group, în cadrul summit-ului ZF ESG 2024.

Grupul a implementat strategia de sustenabilitate în România încă din 2018, atunci când nu se vorbea despre ESG, când se discuta despre CSR (cor­porate social responsability). El mai spune că la nivel de grup lanţul lu­crează cât se poate de mult cu produ­cătorii locali iar peste 80% - 90% din volumul cărnii de pui folosit în res­tau­rantele locale provine din România. „Mai mult decât atât, avem pro­dusele fresh, vegetale, de la producă­tori din România, la fel şi tot ce în­seam­nă băuturi. Avem totuşi câteva produse pe care nu le putem lua de la nivel local pentru că nu există furni­zori, aici aş aminti cartofii congelaţi. Deşi suntem cultivatori de cartofi, în România nu avem procesatori care să ofere această calitate de care noi avem nevoie. Dar în mare parte producă­torii sunt locali“, a declarat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro