Companii

ButanGas Romania investeste 6,5 mil. euro in echipamente

27.03.2007, 19:18 19

ButanGas Romania va aloca in acest an suma de 6,5 milioane de euro pentru investitii in echipamente, suma de doua ori mai mare fata de anul trecut, a anuntat luni compania.
"Ne-am propus sa investim mai mult in echipamente tehnologice, astfel incat sa ne marim capacitatile de stocare si transport GPL (gaz petrolifer lichefiat - n.r.). Dorim sa ne consolidam prezenta la nivel national si, din acest motiv, investitiile propuse sunt esentiale. Piata romaneasca ofera in continuare posibilitati foarte interesante de extindere", a declarat directorul general al ButanGas Romania, Florin Preda. Potrivit reprezentantilor ButanGas, piata de GPL a ajuns anul trecut la o valoare cuprinsa intre 300 si 320 milioane de euro, iar in 2007 va urca peste nivelul de 350 de milioane de euro.
"Anul trecut, piata de butan a avut o pondere de 54%, cea de propan s-a situat la 10%, restul de 36% revenind segmentului de autogaz. Pentru 2007 nu intrevad schimbari majore in ceea ce priveste aceasta repartizare", a mai spus directorul general.
Totodata, conducerea ButanGas precizeaza ca anul trecut a avut un numar de peste 10.000 de clienti, iar in acest an numarul lor va creste cu 15-20%.
ButanGas Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 56,86 milioane de euro si un profit brut de 2,1 milioane euro, in crestere cu 93% fata de nivelul din 2005 si peste estimarile companiei, a anuntat la inceputul lunii firma.
Principalul actionar al companiei este ButanGas Grup, cu o participatie de 93,9%, restul de 6% fiind detinut de Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24