Companii

Buzăul a investit peste 1,8 mil. lei într-un sistem de supraveghere video a străzilor din municipiu

Autor: Laurentiu Cotu

02.07.2012, 15:22 106

Primăria Buzău a finalizat o investiţie europeană în valoare totală de 1,87 mil. lei (peste 400.000 de euro) într-un sistem de supraveghere video a străzilor din municipiu şi a unui centru de supraveghere.

Proiectul ''Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune urbană a municipiului Buzău, prin achiziţionarea de echipamente specifice şi amenajarea unui centru de supraveghere'', a fost derulat în cadrul Programului Operaţional Sectorial 2007-2013 - ''Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere". Contractul a fost câştigat de furnizorul de telecomunicaţii şi securitate Mira Telecom, controlat de Stelian Ilie.

Investiţia a presupus amplasarea a 163 de camere video, dintre care 99 fixe şi 64 de camere mobile, în municipiu Buzău. Camerele pot fi controlate de la distanţă şi acoperă peste jumătate din suprafaţa totală a oraşului. Imaginile captate sunt transmise prin radio către un centru de supraveghere amenajat la subsolul primăriei Buzău şi deservit de angajaţi ai poliţiei locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24